Нови тенденции при купувачите на ново строителство * КАНТОРА 056* БЮЛЕТИН

Кандидат-купувачите умеят да отсяват качественото от некачественото, малко са тези които биха си позволили некачествено строителство.
Доверието в строителните фирми се възвръща, принос за което имат и агенциите за недвижими имоти, които по естествен път в годините, успяха да отсеят некоректните строители
Преди да предприемат покупка, бъдещите купувачи все по често първо проверяват възможностите на строителя, какво друго е построил, с какво качество го е издал на новодомците и кой е проектирал сградата. Друго много важно за кандидат-купувачи е договора им със строителя да бъде с чисти и ясни условия, без подводни камъчета.
 

Предпочитани жилища!
Според експетри в бранша купувачите държат най-много на броя стаи, а не квадратурата.
В период на икономически възход  двустаините жилища са заменени като търсене с тристаини.
Като пример за това са младите семейства. Планирайки в бъдеще дете, те предпочитат да има една или две стаи в повече. Двустайните жилища са предпочитани повече от хора които са сами или двойка.
Строителните фирми са категорични, че в момента се търсят тристайни жилища за собствени нужди, а за инвестиционна цел предпочитани са двустаините с презумпция, че в бъдещ момент ще са по бързо ликвидни.
Локацията е водещия критерии при покупка на жилище. За кандидат-купувачите е важно кварталът да отговаря на личната им представа за престиж. Това не е необходимо да бъде нещо луксозно, а просто човек да усеща въпросният квартал като свой. Често два единтични квартала на една и съща достъпност до централната част на града са с различен статут сред купувачите и агенциите за недвижими имоти.

Опорни точки при избора на купувачите са:
-самото жилище
-сградата като цяло
-общите части
-заобикалящата среда

Повишаване на енергийната ефективност на сградите/кубатура вместо квадратура/ са новите тенденции в жилищното предприемачество.
Клиентите търсят по-добра среда за живот. Те са с по-високи изисквания както към визията на сградата, така и към функционалността на жилищното пространство, оптимизирането на чистата жилищна площ, добрата осветеност, климатичен комфорт,асансьор и общите части.

В новото строителство купувачите вече по-често искат да контактуват с проектанта на сградата и заедно да проектират дома на свойте мечти.
Изложението на жилището също търпи промени във времето.Предпочитани до момента бяха юг и изток като желани посоки, а сега кандидат-купувачите предпочитат спалните им да са на север/по-прохладни лятото/, а през зимата отоплението по презумпция е включено в цялото жилище.

В бъдеще тендецията ще се запази и купувачите ще търсят жилища които лесно можат да бъдат модифицират от по-малко на по-голямо, като се запазят терасите,които продължават да бъдат важен фактор при избора на нов дом.

Екипа на КАНТОРА 056,

Ви желае успех в избора на нов дом!