Трудно ли е да намерим подходящият професионален консултант за нашата покупко-продажба? - КАНТОРА 056 * БЮЛЕТИН *

Трудно ли е да намерим подходящият професионален консултант за нашата покупко-продажба?

Освен с неговата доказана лоялност и добро обслужване ще трябва заедно да минете през целия трънлив път на покупко – продажбата. Той ще трябва да преговаря за цената / отстъпки, трябва да умее да реагира в неочаквана ситуация, трябва да е отдаден на работата си.

Съветите които ние ще Ви дадем:

1. Определете точно локацията в която желаете да закупите имот. Купувайки недвижим имот, купуваме локация.Изхождайки от там в коя част на града искате да живеете, ще си помогнете с намирането на професионален консултант. Колкото по-конкретни сте с локализирането на район, толкова по-голям е и шанса да намерите подходящия за Вас професионален консултант, който с  опитът си на определения пазар да намери съответстващ на Вашите желания имот.

2. Попитайте Ваши близки за препоръки. Хора който наскоро са минали по пътя на покупко-продажбата на жилище. Питайте ги за консултанта с който са работили, ако не са доволни може да Ви дадът напътствия за какво да внимавате, какви грешки да не допускате, а може и да Ви свържат с точния консултант с който вече имат успешна сделка. Това за което трябва да внимавате е да се допитате за съвет от човек на когото имате пълно доверие.

3. Обърнете внимание на нивото на професионализъм на избраният от Вас консултант. Ако сте се доверили на даден препоръчан консултант, уверете се, че е сериозен, че ще е готов да ви покаже както  предимствата така и недостатъците на жилищата които гледате. Особено,ако търсите имот за пръв път, допитайте се и до приятели за какво да гледате. Вижте дали и консултанта ще Ви посочи същите характеристики, плюсове и минуси. Целта на професионалния Ви консултант е да ви помогне да намерите най-доброто за Вас жилище, а не да затвори сделка /да Ви продаде първото жилище на пазара/. Търсейки жилището Ви, той трябва да го прави с мисъл, трябва да може да обръща внимание на зададените от Вас параметри и детайли, а не просто да гледате безцело жилище след жилище.

4. Уверете се, че консултанта работи в доказана агенция за недвижими имоти. След като се насочите към определен консултант, уверете се, че е доказан професионалист, че има познания за пазара и умения за работа в тази никак не лесна материя. Има много хора, които се представят за консултанти и могат да Ви завъртят главата с приказки какво трябва и какво не, за да се стигнете до сделка /при която той ще получи комисион от Вас/, но всичко това няма да е подплатено с документи, че агенцията за която работи е легализирана.

Бъдете внимателни, защото това в последствие може да Ви коства много нерви и пари!

 

Екипа на КАНТОРА 056 Ви желае успех !